loading

 

przełącz na Menu Szef Kuchni Poleca

 

Sprawdź

 

 

Restauracja Magnolia

Zgodnie z ideą kuchni Slow Food nasze dania powstają głównie w oparciu o wysokiej jakości produkty lokalne. Warzywa, owoce i zioła trafiają na Wasze stoły wprost z dworskiego ogrodu i sadu, a sery i mięsa od lokalnych producentów.

Restauracja Magnolia zaprasza:

Poniedziałek – Czwartek 13:00 -21:00

Piątek - Sobota 13:00 -21.30

Niedziela 12:00 - 21:00

Rezerwacja stolika: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

lub telefonicznie: (+48) 609 433 503 lub (+48) 13 435 42 89

Ceny w PLN, zawierają podatek VAT. Karta z gramaturą na życzenie.

*(W) Danie wegetariańskie *(VEG) Dania wegańskie

Desery

Beza z kremem cytrynowym i czereśniami 27

Czekoladowy fondant z płynącym nadzieniem, lody śmietankowe 32

Sernik waniliowy z białą czekoladą, coulis malinowe 28

Lody rzemieślnicze 

truskawka, porzeczka-banan, masło orzechowe 

2 gałki 100g 19  / 3 gałki 150g 22  

pistacja gałka 50g  - dopłata 2  

na wynos w wafelku:

truskawka, porzecza-banan, słony karmel gałka 50g 7

 pistacja gałka 50g 8  

 

 

Przekąski

Deska serów, chutney jabłko&cebula, pieczywo, winogrona 49

Patera dworskich specjałów dla 4 osób 149

 

 

 

 

Niedzielny obiad

Zupa

dnia 

+

Danie główne

dnia

 

zestaw 65

 

Polecamy również:

Deser dnia

19

Zapraszamy w niedzielę w godzinach od 12:00 do 16:00

Dania główne

Leczo z grillowanymi warzywami i panierowanymi ziemniakami VEG 45

Dworskie kotlety schabowe, młode ziemniaki, mizeria 52

Szarpana wieprzowina  w sosie BBQ, focaccia na zakwasie, sałata, pomidor , ogórek kiszony, marynowana cebulka 39

dodatki:  frytki 10

Burger wołowy

sos relish, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebulka, sos aioli,  coleslaw z czerwonej kapusty 39

dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / awokado 4/ frytki 10

Burger z soczewicy, brokuła i papryki W

sos pikantny, sałata, ogórek, pomidor, marynowana czerwona cebulka, prażona cebula, sos aioli, coleslaw z czerwonej kapusty 44

dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / awokado 4/ frytki 10

Sandacz, młode ziemniaki, zielona fasolka, pomidor, czerwona cebula 79

Pstrąg z pieca podany z frytkami i mixem sałat 65

Karczek z dzika duszony w czerwonym winie, z tłuczonymi młodymi ziemniakami ze szczypiorkiem, młodą marchwią, brokułem i buraczkami w zalewie 75

Nóżka z kaczki z kopytkami, karmelizowanymi buraczkami,   brzoskwinią i sosem z czerwonego wina i czereśni 69

Stek z polędwicy wołowej,

gratin ratatouille, puree z selera, młode ziemniaki, sos bordelaise 129

 

Pierogi i Makarony

Domowe pierogi ruskie, śmietana, masło W 39

Lasagne, mix sałat 39

Domowe pierogi z jagnięciną, kaszanką i ogórkiem 45

Spaghetti z mulami, chili i czosnkiem 49

 

Sałatki

Sałatka Szefa Kuchni

mix sałat, komosa ryżowa, pomidor, pestki dyni, avocado, granat VEG 39

Dodatki: ser typu feta 8 / pierś z kurczaka 15

Sałatka z wątróbką drobiową, prażone jabłko, patison, żurawina 44

Sałatka Cezar z kurczakiem  49

 

Przystawki

Tatar z siekanej polędwicy wołowej, pieczywo  49

Bruschetta z pomidorami, bazylią i domową ricottą W 25

Dworski smalec z dzika z cebulą i jabłkiem, ogórek kiszony, pieczywo 27

Domowa bagietka, słone masło,  olej regionalny W 14

Foie gras, brioszka, marmolada z czerwonej cebuli, czarna malina 89

 

 

Zupy

Dworski rosół z makaronem 27

Żurek na dworskim zakwasie biała kiełbasa, boczek, jajko, chrzan, pieczywo 29

Zupa dnia 27

 

 

Menu dla dzieci

 

Rosół

z laną kluską 21

Krem pomidorowy

z laną kluską 24

Makaron

w sosie bolognese  27 

Domowe pierogi ruskie

(5 szt.) 25

Panierowane polędwiczki z kurczaka, 

frytki, surówka z marchewki i jabłka 29

Panierowany filet z morszczuka, 

frytki, surówka z marchewki i jabłka 29

Naleśniki  z dżemem lub serem 

(4 szt.)  24

Naleśniki, owoce, czekolada 

(4 szt.)  29