Dzień Kobiet w Restauracji Magnolia
Niebawem święto wszystkich Pań. Zaproś kobietę, która jest dla Ciebie ważna do spędzenia wspaniałych chwil w wyjątkowym miejscu. Wyśmienita kolacja i muzyka na żywo, sprawią, że czas spędzony razem będzie naprawdę wyjątkowy.
Menu Kolacji na Dzień Kobiet
Przystawka I - Krokiet rybny, sos beurre blanc, szpinak
Przystawka II - Terrina z kaczej nogi, vinegret rodzynkowy, prażona cebulka, winogrono, orzech włoski, krem musztardowy
Danie główne I - Gołąbek z soczewicą i grzybami, sos grzybowy, pietruszka
Danie główne II - Polędwiczki wieprzowe, puree z karmelizowanego kalafiora, kalafior, sos z czerwonego wina, gratin ziemniaczany z dojrzewającą szynką
Deser - Torcik czekoladowy, granita z czarnych malin, ganache czekoladowy
Cena: 150 zł/os.
Przyjmujemy rezerwacje na dni: 8, 9 , 10 marca.
Galeria dań
Menu Degustacyjne i Kolacje Vin Diner
Menu Degustacyjne
To prawdziwa uczta wrażeń, na które składa się kreowane przez Szefa Kuchniwykwintne menu, złożone z 5 dań degustacyjnych.
Aby skorzystać z Menu Degustacyjnego niezbędne jest dokonanie wcześniejszej rezerwacji
W tym celu prosimy o kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefoniczny: 13 435 42 89
Rezerwacje przyjmujemy na następujące terminy
Poniedziałek – Czwartek: 18:00
Piątek - Sobota: 17:00 / 19:00
Niedziela: 14:00 / 16:00
Specjalnością Restauracji Magnolia są niepowtarzalne Kolacje Vin Diner.
To doskonała propozycja, która łączy 5 dań degustacyjnych z idealnie dobranymi winami. Wina są selekcjonowane przez Sommeliera tak, by wraz z potrawą tworzyły nową, kulinarną jakość. Harmonia smaków i aromatów w oprawie klasycystycznych wnętrz czynią z Kolacji Vin Diner ekskluzywną propozycję dla wszystkich Koneserów Dobrych Smaków.
Aby skorzystać z Kolacji Vin Diner niezbędne jest dokonanie wcześniejszej rezerwacji.
W tym celu prosimy o kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefoniczny: 13 435 42 89
Rezerwacje przyjmujemy na następujące terminy
Poniedziałek – Czwartek: 18:00
Piątek - Sobota: 17:00 / 19:00
Niedziela: 14:00 / 16:00
Galeria restauracji
Desery
Creme Brullee 27
Czekoladowy fondant
z płynącym nadzieniem, lody śmietankowe 32
Sernik waniliowy
z białą czekoladą, coulis malinowe 28
Lody rzemieślnicze
truskawka, porzecza-banan, masło orzechowe 3 gałki 150g 22
na wynos w wafelku 3,7 (gałka 50g) 6
Przekąski
Deska serów,
chutney jabłko&cebula, pieczywo, winogrona 49
Patera dworskich specjałów
dla 4 osób 149
Niedzielny obiad
Zupa
dnia
+
Danie główne
dnia
zestaw 65
Polecamy również:
Deser dnia
19
Zapraszamy w niedzielę w godzinach od 12:00 do 16:00
Dania główne
Zielone risotto,
kandyzowane pestki dyni, zielone warzywa 49
Dworskie kotlety schabowe ,
puree ziemniaczane, domowa kapusta zasmażana 52
Burger wołowy
sos relish, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebulka, sos aioli 39
dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / avocado 4 / frytki 10
Burger z soczewicy, brokuła i papryki W
sos pikantny, sałata, ogórek, pomidor, marynowana czerwona cebulka, prażona cebula, sos aioli 44
dodatki: ser żółty 2 / ser niebieski 3 / boczek 3 / avocado 4 / frytki 10
Sandacz,
puree ziemniaczane, zielona fasolka, masło z kaparami 75
Gulasz jagnięcy,
kasza kuskus perłowy, surówka z kiszonej kapusty 75
Pierś z kaczki,
puree z zielonego groszku, marynowane jabłko, groszek cukrowy,
rosti ziemniaczane, sos z czerwonego wina i jabłka 95
Stek z polędwicy wołowej,
gratin ziemniaczane, puree z kalafiora, zielone warzywa, sos bordelaise 129
Pierogi i Makarony
Domowe pierogi ruskie,
śmietana, masło 39
Domowe pierogi
z jagnięciną, kaszanką i ogórkiem 45
Tagliatelle,
kurczak, pomarańcza, sos sojowy, olej sezamowy, migdały 52
Sałatki
Sałatka Szefa Kuchni
mix sałat, komosa ryżowa, pomidor, pestki dyni, avocado, granat VEG 39
Dodatki: ser typu feta 8 / pierś z kurczaka 15
Przystawki
Tatar z siekanej polędwicy wołowej,
pieczywo 49
Sałatka z wątróbką drobiową,
prażone jabłko, patison, żurawina 44
Przegrzebki,
groszek, puree z marchewki, palone masło 69
Dworski smalec z cebulą i jabłkiem,
ogórek kiszony, pieczywo 27
Domowa bagietka,
słone masło, olej regionalny 14
Zupy
Dworski rosół
z drobiowym tortellini 29
Żurek na dworskim zakwasie
biała kiełbasa, boczek, jajko, chrzan, pieczywo 29
Zupa dnia
25
Menu dla dzieci
Rosół
z laną kluską 21
Krem pomidorowy
z laną kluską 24
Makaron
w sosie bolognese 27
Domowe pierogi ruskie
(5 szt.) 25
Panierowane polędwiczki z kurczaka,
frytki, surówka z marchewki i jabłka 29
Panierowany filet z morszczuka,
frytki, surówka z marchewki i jabłka 29
Naleśniki z dżemem lub serem
(4 szt.) 24
Naleśniki, owoce, czekolada
(4 szt.) 29